Η Πηγή της Χαράς

   




Κάποτε ζούσε ένα κορίτσι, που δεν είχε καθόλου παιχνίδια, ούτε χρήματα. Παρόλα αυτά ήταν ένα πολύ χαρούμενο μικρό κορίτσι. Έλεγε ότι αυτό που την έκανε χαρούμενη ήταν να κάνει πράγματα για άλλους, και ότι αυτό την έκανε να αισθάνεται πολύ όμορφα μέσα της. 
Κανείς όμως δεν τη πίστευε πραγματικά. Περνούσε όλη τη μέρα της βοηθώντας τους άλλους,δίνοντας ελεημοσύνη στους φτωχούς και φροντίζοντας εγκαταλειμμένα ζώα. Πολύ σπάνια έκανε κάτι για τον εαυτό της.
Μια φορά το κοριτσάκι συνάντησε ένα γιατρό, ο οποίος βρήκε τόσο περίεργη την υπόθεσή της, που αποφάσισε να την διερευνήσει.


Εγκατέστησε ένα σύστημα με κάμερες και σωλήνες και έτσι ο γιατρός κατάφερε να εντοπίσει τι συνέβαινε στο κορίτσι. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πραγματική έκπληξη. Κάθε φορά που το κοριτσάκι έκανε μία καλή πράξη, χιλιάδες μικροσκοπικοί άγγελοι μαζεύονταν γύρω από την καρδούλα της και τη γαργαλούσαν!

Αυτή λοιπόν ήταν η αιτία της χαράς του κοριτσιού, μα ο γιατρός συνέχισε να την εξετάζει μέχρι που ανακάλυψε ότι όλοι έχουμε μέσα μας μικροσκοπικά αγγελάκια.
Δυστυχώς όμως διαπίστωσε ότι οι καλές μας πράξεις είναι τόσο λίγες, που τα αγγελάκια μας δεν έχουν κάτι να κάνουν και νιώθουν μεγάλη πλήξη.
Έτσι λοιπόν ανακαλύφθηκε το Μυστικό της Χαράς. Χάρη στο μικρό κοριτσάκι ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να νιώσουμε κι εμείς το γαργαλητό στις καρδιές μας.

Πηγή: paidiko.weebly.com
Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email