Γλαστράκι με ανθισμένο λουλούδι

   


Φτιάξτε μια όμορφη ανοιξιάτικη κατασκευή που θα ομορφύνει το χώρο σας και θα φέρει την άνοιξη, ένα γλαστράκι με ένα ανθισμένο ανοιξιάτικο λουλούδι από χαρτί γκοφρέ!
(Βαθμός δυσκολίας: μέτριος)

Υλικά
Χαρτόνι οντουλέ - καφέ
Χαρτί γκοφρέ - πράσινο, κίτρινο, κόκκινο
Πράσινο σύρμα πίπας
Κόλλα
Ψαλίδι

1. Στην αρχή θα φτιάξετε το άνθος του λουλουδιού. Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από κίτρινο γκοφρέ χαρτί. Βάλτε στη μέση κόλλα και τυλίξτε το στη μία άκρη του πράσινου σύρματος.


2. Αρχίστε να φτιάχνετε τα πέταλα του άνθους. Κόψτε μια λωρίδα, με μήκος περίπου 15 εκατοστά, από το κόκκινο γκοφρέ χαρτί (αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα), βάλτε κόλα στο κάτω μέρος της και τυλίξτε την γύρω από την άκρη του σύρματος, πάνω από το κίτρινο.


3. Κόψτε τώρα λωρίδα με μεγαλύτερο μήκος και πλάτος από την προηγούμενη, π.χ. περίπου 25-30 εκατοστά μήκος και 6-7 εκατοστά πλάτος. Διπλώστε τη κατά μήκος, για να έχει μεγαλύτερο όγκο και να δώσει όμορφο αποτέλεσμα για τα πέταλα του λουλουδιού. Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος και τυλίξτε τη πάνω στο λουλούδι, σουρώνοντας σε αρκετά σημεία, για να δώσετε όγκο. Το άνθος σας είναι έτοιμο!



4. Φτιάξτε το γλαστράκι σας! Από το καφέ οντουλέ χαρτόνι (αυτό με τις ρίγες) κόψτε μια λωρίδα με μήκος περίπου 20 εκατοστά και πλάτος περίπου 7 εκατοστά. Τυλίξτε τη και κολλήστε ή συρράψτε. Κόψτε επίσης ένα κύκλο για βάση, με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της «γλάστρας». Κολλήστε το γλαστράκι στη βάση καλά με κόλλα. Για να κολλήσει καλύτερα, χρησιμοποιήστε την επίπεδη πλευρά της βάσης.


5. Τυλίξτε την άκρη του πράσινου σύρματος που δεν έχει λουλούδι, φτιάχνοντας μια κυκλική βάση, για να προσδιορίσετε το ύψος που θα έχει το λουλούδι σας μέσα στο γλαστράκι, και για να στερεωθεί καλύτερα. Βάλτε το λουλούδι στο γλαστράκι και για πιο όμορφο αποτέλεσμα, αλλά και για να στερεώσετε καλύτερα όρθιο το λουλούδι, βάλτε στο γλαστράκι τσαλακωμένο πράσινο γκοφρέ χαρτί, που θα μοιάζει με χορτάρι.


6. Το γλαστράκι σας είναι έτοιμο! Φτιάξτε όσα γλαστράκια και λουλούδια θέλετε, χρησιμοποιώντας και άλλα αγαπημένα σας χρώματα και φέρτε στο σπίτι σας την άνοιξη!

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Πηγή: mamakid.gr

Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email