Ο Πέτρος και ο λύκος

   


"Είναι ένας άγριος κόσμος όπου οι λύκοι τρώνε τις πάπιες. Αλλά είναι ένας κόσμος όπου τα μικρά αγόρια μπορούν με θαυμαστό θάρρος να πιάσουν τον λύκο!"

Η ιστορία για τον ζωηρό Πέτρο έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών που μαγεύτηκαν από τη δύναμη και τα αστεία του...

«Ο Πέτρος και ο λύκος» είναι ένα μουσικό παραμύθι το οποίο δημιούργησε ο Ρώσος συνθέτης Σεργκέι Προκόφιεφ το 1936 με σκοπό να καλλιεργήσει μουσικά τα παιδιά από τα πρώτα τους μαθητικά χρόνια. 

Μέσα από την ακρόαση του παραμυθιού τα παιδιά εξοικειώνονται με τα μουσικά όργανα και τους ήχους μιας συμφωνικής ορχήστρας παρακολουθώντας τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και των ζώων που συναντάει.

Οι πρωταγωνιστές του (Πέτρος, λύκος, παπάκι, γατί κλπ) δεν μιλάνε. Μιλούν στη θέση τους τα όργανα. Κάθε πρόσωπο της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από ένα μουσικό όργανο
ή από μία ομάδα οργάνων της ορχήστρας.

Η BreakThru Films και το στούντιο Se-ma-for σε συνεργασία με την βραβευμένη με BAFTA (Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση) σκηνοθέτιδα Σούζι Τέμπλτον και την ορχήστρα «Φιλαρμόνια» του Λονδίνου, απογειώνουν αυτή τη σαγηνευτική ιστορία και τη φέρνουν στη μεγάλη οθόνη με ζωντάνια και χιούμορ.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον αξέχαστο Δημήτρη Χορν να αφηγείται το παραμύθι στην τελευταία του εμφάνιση στη σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας το 1993. Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.
Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email