Μαγικό κουτί αφής

   



Αυτό το παιχνίδι ενθουσιάζει τα παιδιά - καλούνται να "μαντέψουν" τι βρίσκεται μέσα στο κουτί χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής, ακουμπώντας τα αντικείμενα που έχετε κρύψει μέσα του (απο 3 ετών).


Θα χρειαστείτε:
ένα κουτί παπουτσιών που να κλείνει
ένα ψαλίδι ή κοπίδι
για την διακόσμηση: κηρομπογιές, κόλλα, χρωματιστά χαρτιά



Κλείστε το κουτί με κολλητική ταινία και κόψτε μία τρύπα στο πλάι του κουτιού που να χωράει να περάσει το δικό σας χέρι.

Εάν θέλετε μπορείτε και να κόψετε δύο τρύπες στο κουτί έτσι ώστε να μπορεί το παιδί σας να ακουμπήσει τα αντικείμενα και με τα δύο του χέρια.

Διακοσμήστε το με διάφορα υλικά, και όταν τελειώσετε την διακόσμηση του μαγικού κουτιού, τοποθετήστε μέσα αντικείμενα σκληρά, μαλακά, μυτερά, μεγάλα, μικρά τα οποία γνωρίζει το παιδί σας. 

Αυτά για ένα παιδί 3 ετών, μπορούν να είναι παιχνίδια όπως π.χ. πλαστικό ζωάκι, ένα τουβλάκι, ένας βόλος, αυτοκινητάκι, αλλά και κομμάτια απο ύφασμα, βαμβάκι, γυαλόχαρτο, ξυλαράκια, κομμάτια πλαστικής σακούλας, καπάκι απο μαρκαδόρο και ότι άλλο θα βρείτε στο σπίτι.

Μπορείτε να τα δείξετε ή και να μην δείξετε τα αντικείμενα στο παιδί σας πρίν τα βάλετε στο κουτί.

Πείτε στο παιδί σας ότι αυτό είναι ένα μαγικό κουτί όπου έχουν κρυφτεί διάφορα πράγματα μέσα. Θα μπορέσει να τα καταλάβει μόνο με το να τα πιάσει; Ζητήστε του και να κλείσει τα μάτια του.


Ανανεώστε τα αντικείμενα και παίξτε το παιχνίδι ξανά και ξανά. Πείτε στο παιδί σας "Τι πήγε και κρύφτηκε σήμερα στο μαγικό κουτί;" Όσο πιό μεγάλο είναι το παιδί σας τόσο πιό δύσκολα αντικείμενα μπορεί να έχει μέσα το κουτί π.χ. ένα CD, ένας χάρακας, μια ξύστρα, μια οδοντόβουρτσα, ένα μανταλάκι.


Πηγή: parents.gr


Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email