Μερέντα από Σπίτι

   


Ποιο παιδί μικρό ή μεγάλο δεν έχει γευτεί τη γνωστή «μερέντα» (ή πιο σωστά πραλίνα φουντουκιού). Ποιο παιδάκι δεν έχει λαχταρίσει να φάει μερέντα και ποια μαμά δεν έχει αρνηθεί πεισματικά προτείνοντας άλλα πιο υγιεινά αλείμματα ψωμιού όπως μέλι ή μαρμελάδες. Και η σκηνή μετά γνωστή. Κλάματα, φωνές, υστερίες και το παιδί… νηστικό!

Πως ξέρουμε όμως ότι αυτή η κατ” εξοχήν παιδική λιχουδιά είναι και ασφαλείς για τα μικρά τερατάκια μας; Η πιο απλή λύση λοιπόν είναι να φτιάξουμε οι ίδιοι μια πολύ νόστιμη και σπιτική μερέντα που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας.
Και πιστέψτε με είναι πολύ απλό!!

Συνταγή

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
  • 4 κουτ .σούπας κακάο (κοσκινισμένο)

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπολ ή βαζάκι. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

Η προσθήκη του αλεσμένου φουντουκιού δεν δίνει την τελείως λεία υφή που έχει η πραλίνα-μερέντα του εμπορίου αλλά η γεύση της είναι πολύ καλύτερη. Αν βρείτε πάστα φουντουκιού να βάλετε ακόμη καλύτερα. Μπορείτε να το βάλετε στο ψωμί, στα γλυκά και σαν γέμιση σε κρουασάν και μπισκότα, και θα με θυμηθείτε!!

Και προσοχή εσείς τα μεγάλα παιδιά… μη φάτε όλο το βάζο με το κουτάλι… αφήστε κάτι και για τα πιτσιρίκια!!!

Θρεπτικά συστατικά φουντουκιού

Τα φουντούκια είναι καλή πηγή βιταμινών Β1, Β2 και Β6. Αυτές οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αιμοποίηση και τη διανοητική υγεία, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία κατά την ανάπτυξη των παιδιών.

Η κατανάλωση 30-50 φουντουκιών καθημερινά, είναι αρκετή για να καλύψει καθημερινά τις ανάγκες σε βιταμίνη Ε, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν καλό τρόπο προστασίας από καρδιακά νοσήματα και καρκίνους. Επίσης, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και προστατεύουν τον οργανισμό από αναιμίες. Τέλος, η β-σιτοστερόλη, η οποία βρίσκεται σε αφθονία στα φουντούκια, μειώνει τη χοληστερίνη και εμποδίζει επίσης τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Στα φουντούκια βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες :

Ασβέστιο, το οποίο είναι σημαντικό για υγιή κόκαλα και δόντια.

Σίδηρος, που είναι απαραίτητος για την παραγωγή του αίματος.

Ψευδάργυρος, που παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των σεξουαλικών ορμονών.

Κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού και του μυικού συστήματος.


Πηγή;Post4Life



Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email