Φτιάξτε ένα Κινηματογραφικό Κουτί

   




Μπορείτε να φτιάξετε ταινίες από κόμικς ή δικά σας σχέδια, και να διασκεδάσετε προβάλλοντάς τες σ’ αυτόν τον Μικρό Κινηματογράφο. Μάθετε πώς να φτιάξετε αυτό το κινηματογραφικό κουτί με ένα χαρτονένιο κουτί και δημιουργικότητα. Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι με τις ακόλουθες εύκολες οδηγίες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
  1. Ένα κουτί από παπούτσια
  2. Κόμικς (ή παλιό περιοδικό)
  3. Ψαλίδι
  4. Χαρτί
  5. Κόλλα (ή σελοτέιπ)

Τα Βήματα

1. Πάρτε το κάτω μέρος ενός κουτιού παπουτσιών. Κόψτε μια σχισμή πάχους περίπου μισού εκατοστού, στον πάτο του κουτιού, όπως δείχνουν οι μπλε γραμμές στην διπλανή εικόνα. Βεβαιωθείτε πως η σχισμή είναι λίγο μικρότερη σε μήκος απ’ ότι το συνολικό πλάτος του κουτιού. Έπειτα σχεδιάστε δύο διαγώνιες γραμμές στην άλλη άκρη του κουτιού, όπως δείχνουν οι διακεκομμένες μαύρες γραμμές. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι σας, κάντε μια τρύπα – “ματάκι” διαμέτρου περίπου ενός εκατοστού στο σημείο που διασταυρώνονται αυτές οι δύο διακεκομμένες γραμμές. Όπως δείχνει ο μπλε κύκλος που φαίνεται στην διπλανή εικόνα.


2. Πάρτε το καπάκι του κουτιού των παπουτσιών και κόψτε μια σχισμή ακριβώς πάνω από τη σχισμή στον πάτο του κουτιού, όπως δείχνει η μπλε γραμμή στην διπλανή εικόνα. Σχεδιάστε τρεις γραμμές, όπως δείχνουν οι μπλε διακεκομμένες γραμμές. Κόψτε το κουτί με το ψαλίδι σας κατά μήκος αυτών των γραμμών, για να φτιάξετε έναν φεγγίτη.

3.  Για να φτιάξετε μια ταινία, κόψτε χαρτί σε λωρίδες λίγο μικρότερες σε πλάτος από τις σχισμές του κινηματογραφικού σας κουτιού. Έπειτα κολλήστε αυτές τις λωρίδες μαζί για να φτιάξετε μια ταινία μήκους περίπου 90 εκατοστών. Κόψτε εικόνες από κόμικς, την μία μετά την άλλη, και κολλήστε τες πάνω στο χαρτί της ταινίας με κόλλα ή σελοτέιπ.

4. Η διπλανή εικόνα δείχνει πώς περνάτε την άκρη της ταινίας από την σχισμή στο καπάκι και μέσα από τη σχισμή στον πάτο του κουτιού. Κόψτε την άκρη της ταινίας σε γωνία, όπως φαίνεται δίπλα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να περάσει η ταινία από τις σχισμές. Σιγουρευτείτε πως έχετε ανοιχτό τον φεγγίτη όταν προβάλλετε ταινίες ώστε να πέφτει φως στις εικόνες. Τσακίστε προς τα πάνω τον φεγγίτη κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής που φαίνεται δίπλα.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να προβάλλετε ταινίες από κόμικς. Μπορείτε να κολλήσετε οποιοδήποτε είδος εικόνας στην ταινία σας. Οι έγχρωμες εικόνες δείχνουν καλύτερα από τις ασπρόμαυρες, αλλά όλες δείχνουν υπέροχα μέσα από το “ματάκι”.

Πηγή: flowmagazine.gr
Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email