Έντομα από αυγοθήκες

   

Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει όταν θα φτιάχνετε αυτά τα χαριτωμένα έντομα. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι χρώμα θέλουν και να φτιάξουν τα δικά τους, μοναδικά ζωύφια! Έτσι μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά πως μπορούν να ανακυκλώσουν εποικοδομητικά και διασκεδαστικά.



Τι θα χρειαστείτε:
Χάρτινες αυγοθήκες
Ψαλίδια
Νερομπογιά ή άλλη μπογιά (ότι χρώματα θέλετε)
Στικ από σενίλ, επίσης ότι χρώμα προτιμάτε
Μαχαιράκι κατασκευών, μικρό ψαλιδάκι ή μυτερό μολύβι
Υγρή κόλλα κατασκευών
Μεσαία και μεγάλα πον πον
Ματάκια κατασκευών


Πως θα το φτιάξετε:

1) Ένας μεγάλος να κόψει προσεκτικά, μία μία στρογγυλά την αυγοθήκη. Βάλτε τα παιδιά να τις χρωματίσουν με ότι χρώμα θέλουν και αφήστε τις να στεγνώσουν.
2) Όσο θα στεγνώνει η μπογιά, φτιάξτε τα φτερά των εντόμων κόβοντας κομμάτια από το σενίλ και διπλώνοντάς τα σε διάφορα επίσης σχήματα.
3) Ένας μεγάλος να τρυπήσει με ένα μικρό ψαλιδάκι ή ένα μυτερό μολύβι από μία τρύπα σε κάθε πλάϊ της αυγοθήκης και να βάλει από ένα φτεράκι σε κάθε τρύπα. Αν θέλετε
τα φτερά να εξέχουν πολύ από το σώμα, τρυπήστε κοντά κοντά τις τρυπούλες.
4) Αναποδογυρίστε τις θήκες και στερεώστε καλά τα μπαστουνάκια από σενίλ.
5) Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πον πον για κεφάλι ή δύο μέτρια πον πον για γουρλωμένα μάτια και κολλήστε τα στο μπροστινό μέρος της θήκης.
6) Χρησιμοποιήστε άλλα εύκαμπτα μπαστουνάκια για ποδαράκια και κεραίες. Οι κεραίες μπορούν να κολληθούν κατευθείαν στο πον πον - κεφαλάκι. Τα ποδαράκια μπορούν να
στερεωθούν στο πλάι των θηκών με τον ίδιο τρόπο, όπως τα φτερά.
7) Κολλήστε τα ματάκια επάνω στα πον πον ώστε να συμπληρωθεί το πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας ώστε να φτιάξετε διαφορετικά έντομα. Δέστε προσεκτικά την
φωτογραφία για να πάρετε ιδέες.


Σημειώσεις:

1) Μπορείτε να διακοσμήσετε περισσότερο τα έντομα, βάζοντας βούλες! Απλά βουτήξτε το πίσω μέρος ενός μολυβιού ή ενός πινέλου σε διαφορετικό χρώμα μπογιάς και διακοσμήστε την αυγοθήκη.
2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστικές αυγοθήκες, αλλά δεν βάφονται τόσο καλά όσο οι χάρτινες.
3) Σενίλ και ματάκια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε είδη για κατασκευές και χειροτεχνία.


Πηγή: pamebolta.gr
Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email