Ένα κουκλόσπιτο με... ό,τι κυκλοφορεί στο σπίτι

   


Στο σπίτι, κι ειδικά στο παιδικό δωμάτιο «κυκλοφορούν» άπειρα μικροαντικείμενα. Ευκαιρία να τα συγκεντρώσετε και να τα αξιοποιήσετε.

-Πάρτε καταρχήν ένα κουτί παπουτσιών και κολλήστε του ροζ χαρτόνι γύρω γύρω.

-Κολλήστε χάρτινες ομπρελίτσες στο ταβάνι: τρυπήστε το πάνω μέρος του χαρτονιού να «περάσει» η ξύλινη βάση τους, και κολλήστε τις εξωτερικά με ζελοτέιπ, για να σταθεροποιηθούν.
-Μετά ετοιμάστε τη διακόσμηση των τοίχων: βάλτε παιδικά αυτοκόλλητα, λουλούδια που θα ζωγραφίσει το παιδί σας ή φωτογραφίες από περιοδικά. Επίσης, κολλήστε ένα μικρό καθρεφτάκι, από αυτά που έχουμε στην τσάντα μας.
-Για έπιπλα, εκμεταλλευτείτε όσα έχει ήδη το παιδί σας από τα παιχνίδια του ή κατασκευάστε με χαρτόνια εσείς κάποια. Σίγουρα η μικρή σας έχει κάποιο μίνι κρεβατάκι ή καρεκλίτσα στο μπαούλο με τα παιχνίδια της.
-Θυμηθείτε να τη ρωτήσετε αν θέλει να τα κολλήσετε στο κουτί ή αν τα θέλει «ελεύθερα» για να παίζει μαζί τους και να τα μετακινεί.

Αυτή η κατασκευή πάντως θα την ενθουσιάσει σίγουρα, γιατί όχι μόνο θα την απασχολήσει ευχάριστα πολλές ώρες για να την κατασκευάσει, αλλά μετά θα έχει και ένα υπέροχο κινούμενο κουκλόσπιτο να «φιλοξενεί» τα μικρά κουκλάκια της.

Πηγή: infokids.gr


Εκτύπωση ανάρτησης ή δημιουργία Pdf ή αποστολή της με Email